Web Analytics

Hosting

Hosting

Wat is hosting en waarom heb ik het nodig?Hosting is een dienst waarmee organisaties en personen een website of webpagina op het internet kunnen plaatsen. Een webhost, of webhosting service provider, is een bedrijf dat de technologieën en diensten levert die nodig zijn om de website of webpagina op het internet te kunnen bekijken. Websites worden gehost, of opgeslagen, op speciale computers die servers heten. Als internetgebruikers je website willen bekijken, hoeven ze alleen maar het adres of domein van je website in hun browser in te typen. Hun computer maakt dan verbinding met jouw server en jouw websites worden via de browser aan hen geleverd.

De meeste hostingbedrijven eisen dat je een eigen domein hebt om bij hen te kunnen hosten. Als je geen domein hebt, zullen de hostingbedrijven je helpen er een aan te schaffen.

Waarom heb ik hosting nodig? Als je een website of zelfs maar een enkele webpagina wilt hebben, dan moet je een plek hebben om die op te slaan waar mensen er 24 uur per dag, 7 dagen per week bij kunnen.

Daarom heb je hosting nodig. Een webhost slaat de bestanden van je website op zijn servers op en kent een adres (DNS) toe, zodat mensen over de hele wereld je website kunnen vinden en bekijken Hostingdiensten verschillen van elkaar op vele manieren, zoals beveiligingsfuncties, back-updiensten, klantenondersteuning, opties voor het bedieningspaneel, schaalbaarheidsopties, softwarecompatibiliteit en prijs. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om verschillende hosts te onderzoeken en er een te vinden die het beste bij je behoeften past voordat je een verbintenis aangaat Bovendien bieden sommige hosts managed WordPress hosting aan, wat betekent dat ze enkele van de technische aspecten van het draaien van WordPress voor je regelen, zoals beveiligingsupdates en caching.

Dit kan handig zijn als je niet technisch aangelegd bent of niet de tijd hebt om deze dingen zelf bij te houden. Managed WordPress hosting kan echter duurder zijn dan traditionele shared hosting Hosting providers zullen ook verschillende soorten hosting aanbieden, zoals shared hosting, VPS hosting, dedicated server hosting, cloud hosting, WordPress hosting, en meer. Gedeelde hosting is meestal het meest betaalbaar, maar het betekent ook dat je site bronnen deelt met andere sites op dezelfde server, wat de boel kan vertragen als je veel verkeer krijgt. VPS staat voor Virtual Private Server en geeft je meer controle over je omgeving, maar deelt nog steeds bronnen met andere sites. Dedicated server hosting geeft je je eigen server, maar is duurder dan shared of VPS hosting. Cloud Hosting gebruikt meerdere servers over de hele wereld om je site van stroom te voorzien, waardoor het zeer schaalbaar is, maar het kan ook duurder zijn dan andere soorten hosting. WordPress Hosting is geoptimaliseerd voor WordPress websites en biedt een aantal functies speciaal voor WordPress, zoals vooraf geïnstalleerde WordPress software en eenvoudige integratie met populaire WordPress plugins.

Conclusie


Er zijn veel verschillende soorten hosts en het vinden van de juiste voor jou kan wat tijd en onderzoek vergen. Het is echter de moeite waard om de tijd te nemen om een goede host te vinden, want het kan een groot verschil maken in hoe goed je site draait en hoeveel controle je hebt over je omgeving. Zorg ervoor dat je recensies leest en prijzen vergelijkt voordat je een definitieve beslissing neemt over welke host je voor je site wilt gebruiken.

Wiki over hosting

Link toevoegen

Link toevoegen